Tagliatelle cu pui si ciuperci

joi, 15 iulie 2010


* Pentru paste:

* 2 oua
* 150 g faina
* sare

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.



* Pentru sos:

* 1/2 piept de pui
* 300 g ciuperci
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 5 catei usturoi
* sare si piper

Pieptul de pui se taie cuburi, ciupercile felii.

Pieptul de pui se prajeste usor, impreuna cu ceapa tocata marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile si rosiile decojite si taiate marunt. Se fierbe la foc mic, daca mai este necesar se adauga putina apa.

Se potriveste gustul de sare si piper, iar aproape de sfarsit se adauga usturoiul pisat.

Se toarna sosul peste paste, se presara cu patrunjel si se servesc calde.

Pui Stifado



* 2 linguri ulei de masline
* 500 g arpagic
* 500 g carne de pui
* 3-4 catei de usturoi
* 1 kg rosii, decojite si taiate marunt
* 1 baton scortisoara
* 2 cuisoare
* 2 foi de dafin
* 1/2 cana vin alb
* 1/2 lingurita sare
* piper proaspat macinat

Intr-o tigaie se soteaza arpagicul in 2 linguri de ulei de masline, pana se aureste usor.

Intr-un ceaun se pun bucatile de carne si se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam usturoiul taiat felii si rosiile taiate marunt si sotam impreuna cu vin, sare, piper, scortisoara, cuisoare şi frunze de dafin.

Se fierbe la foc mic, timp de 1 ora si jumatate fara sa amestecati. Se poate baga la cuptor.

Cand este gata se scot scortisoara,cuisoarele si frunzele de dafin.