Cheesecake Caramel

miercuri, 12 mai 2010



* Pentru blat:

* 350 g biscuiti
* 100 g unt
* 2 linguri cacao

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

* Pentru umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 250 ml frisca lichida
* 150 g zahar caramelizat
* 2 oua
* 1 lingura amidon

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat.



Adaugam ouale si amidonul si omogenizam.



Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore.

Se orneaza dupa preferinta.





Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Salata California



* 4 cartofi mari
* 1 morcov
* 1 mar verde
* 1 bucata telina
* 2 linguri ulei de masline
* 2 catei usturoi
* 100 g sunca de pui
* 50 g telemea
* 100 g smantana
* sare si piper
* patrunjel

Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi.

Morcovul, telina, marul fara coaja si usturoiul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Sunca de pui si branza le taiem cubulete mici.

Intr-un castron amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper, dupa gust. Turnam smantana deasupra si omogenizam, amestecand usor.

Se serveste simpla sau ca garnitura.

Sursa

Paine cu iaurt



* 300 g iaurt
* 50 ml apa
* 2 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 500 g faina
* 10 g drojdie uscata
* 1 galbenus pentru uns
* susan

Iaurtul se amesteca cu apa calduta. Se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire.

Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 6 bile. Fiecare bila se aplatizeaza, apoi se strang marginile dedesupt formand un fel de ciupercuta. :) Se pun intr-o tava de guguluf unsa cu ulei si lasa din nou la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.



Buna, buna...Saru-mana pentru masa Oana. :))