Tort Sacher

duminică, 13 septembrie 2009



Pentru blat avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
200 g unt
150 g zahar
6 oua
200 g faina
15 g praf de copt
3 linguri cacao
100 g nuca macinata
esenta de vanilie

Pentru umplutura avem nevoie de:

250 g gem de caise

Pentru glazura avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
50 ml apa
50 g zahar

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.

Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.



Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.



Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.



Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.



La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.



Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Frigarui de pui



Avem nevoie de:

1 piept de pui
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
1 ceapa mica
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita boia de ardei
2 catei usturoi
2 linguri ulei de masline

Carnea se taie cubulete.Punem intr-un castron si presaram cu sare,piper,nucsoara,oregano si usturoiul tocat.



Punem si uleiul si omogenizam.Acoperim castronul cu folie si dam la frigider pentru o ora.

Ardeii si ceapa le taiem cuburi.



Bucatile de carne se infing pe betele de frigare,alternand cu ardei si ceapa.



Punem frigaruile pe gratar,le intoarcem de cateva ori.

Se servesc cu garnitura preferata.

Friptura de pui cu legume



Avem nevoie de:

4 pulpe de pui
3 cartofi
1 ardei gras rosu
200 g porumb (congelat)
2 catei usturoi
boia de ardei si rozmarin
sare si piper

Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete,ardeiul fasiute.

Pulpele de pui spalate si curatate,le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si rozmarin.

In vasul roman asezam un strat de cartofi,condimentam cu sare,piper si usturoiul pisat.

Presam fasiutele de ardei



si boabele de porumb.



Deasupra legumelor punem pulpele condimentate.



Adaugam cateva linguri de ulei de masline,un pahar de apa si dam la cuptor pana se rumeneste carnea.