Tarta cu ciocolata (fara foc)

luni, 26 ianuarie 2009

by Vertange (culinar)

Tarta cu ciocolata
Pentru blat avem nevoie de:

200 g biscuiti
100 g unt
2 linguri miere

Pentru crema avem nevoie de:

200 ml frisca
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
1 lingura zahar pudra
1 lingura coniac/lichior

Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.

Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.

Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.

Budinca cu mere si orez

by Elena

Budinca cu mere si orez
Avem nevoie de:

500 g mere
1 cana de orez
100 g zahar
50 g unt
3 oua
2 linguri faina
vanilie

Se spala merele si se taie bucati mici (data viitoare le voi taia felii mai mari, cred ca va iesi mai aspectuoasa) si se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se presara scortisoara si 2-3 linguri de zahar. Se da la cuptor pentru 20-30 minute, pana incep merele sa lase sirop si sa-si schimbe culoarea.

Cat timp merele sunt la cuptor se fierbe orezul in multa apa, aproximativ 5 cani. Dupa ce a fiert se scurge restul de apa si sa clateste cu apa rece.

Mixam bine ouale impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam untul topit si la sfarsit faina.

Cand merele au inceput sa se rumeneasca scoatem tava din cuptor si punem desupra orezul. Nivelam bine cu lingura, apoi turnam amestecul cu unt si oua. Se coace pana incepe orezul sa se rumeneasca.

Se scoate din tava dupa ce s-a racorit, se rastoarna pe un platou, astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.